Lion-lehden juttu oheisohjelmista

Uusimmassa Lion-jäsenlehdessä on ensimmäinen juttu vuosikokoukseemme 2022 liittyen. Voit käydä lukemassa sen tästä.

Olethan merkinnyt ensi vuoden vuosikokousviikonlopun 10.-12.6.2022 kalenteriin. Jos et, tee se nyt! Kouvolan Leijonat toivottavat sinut ja perheesi lämpimästi tervetulleeksi viettämään ainutlaatuista viikonloppua Kouvolaan. Virallinen vuosikokouspäivä on 11.6.2022.

Vuosikokousviikonloppu tarjoaa sinulle kiinnostavan kokoussisällön lisäksi mahdollisuuden tavata tuttuja ja viettää aikaa Leijonien kesken kahden pitkän välivuoden jälkeen. Myös puolisoille ja perheille on luvassa ohjelmaa. Tässä on sinulle ensimmäisiä maistiaisia valmiista retkipaketeista.

  1. Taideruukki – kauneutta ja luovuutta kaikille aisteille

Taideruukki sijaitsee vanhalla Kymin Ruukin tehdasalueella Kuusankoskella, Kymijoen varressa. Kauniiden vanhojen tehdasrakennusten ympäröimässä Taideruukissa virtaa luovuus ja kulttuuri on monipuolisesti läsnä sen toimijoiden, tapahtumien ja näyttelyiden sekä puotien kautta.

Tähän retkipakettiin sisältyy opastettu kävelykierros Koskenrannan huvila-alueella, lounas Kymin Huvilalla sekä taidenäyttely Galleria Padossa sekä kiertelyä puodeissa.

  1.  Arboretum Mustila

Arboretum Mustila on Suomen suurin ja vanhin puulajipuisto. Tällä hetkellä 120 hehtaarin puistometsässä kasvaa 100 havupuulajia, noin 200 lehtipuulajia sekä satoja erilaisia pensaita ja perennoja. Kesällä kukkivat upeat alppiruusut.

Tähän retkipakettiin sisältyy opastettu kierros Mustilassa ja metsäpiknik. Kierroksen jälkeen ohjelmaan on varattu aikaa omatoimiselle kiertelylle patsaspuistossa, jossa on noin 100 eri taiteilijoiden moottorisahalla tekemiä taideteoksia. Voit myös siirtyä viinipuotiin ostoksille tai tehdä molemmat, sillä kaikki kohteet ovat ns. samassa pihapiirissä. 

Mustilan polkuja Kuva: Talenttimagneetti (EAKR) -kuvapankki 2021
  1. Unescon maailmanperintökohde Verla 

Maailmanperintökohde Verla on ainutlaatuinen nähtävyys. Vanha pahvitehdasmiljöö Verlankosken äärellä herää eloon tehdasmuseon opastetuilla kierroksilla. Tunnelmaa täydentävät näyttelyt, ruukkikylän puodit, lounaskahvila ja viinipuoti. Verlassa voit nähdä myös esihistorialliset kalliomaalaukset.

Järjestettävän retkipaketin sisältö tarkennetaan myöhemmin.

Verlan tehdasmuseo Kuva: Talenttimagneetti (EAKR) -kuvapankki 2021

Myös omatoimisemmille löytyy Kouvolasta ja sen lähiympäristöstä paljon tekemistä näkemistä ja kokemista:

  • puhdasta ja kaunista luontoa Repoveden kansallispuistossa
  • aktiviteettia koko perheelle Tykkimäen huvipuistossa ja vesipuisto AquaParkissa
  • Taidekeskus Salmelan taidegalleria ja kesäajan kulttuuritapahtuma Mäntyharjun kirkonkylässä
  • Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo

Seuraamalla tulevia lehtiä sekä vuosikokouksen verkko- ja Facebooksivuja pääset tutustumaan tarkemmin Kouvolan mahdollisuuksiin. 

https://www.facebook.com/VK2022KOUVOLA
https://visitkouvola.fi/fi

Kaikki Leijonat kesäkuussa Kouvolaan – lämpimästi tervetuloa!