Oheisohjelmat

Kunnon kokoukseen kuuluvat tietenkin loistavat oheisohjelmat, eikös vain? Oheisohjelmat tapahtuvat samanaikaisesti lauantain kokouksen kanssa.

Unescon maailmanperintökohde Verla  

Maailmanperintökohde Verla on ainutlaatuinen nähtävyys. Vanha pahvitehdasmiljöö Verlankosken äärellä herää eloon tehdasmuseon opastetuilla kierroksilla. Tunnelmaa täydentävät näyttelyt, ruukkikylän puodit, lounaskahvila ja viinipuoti. Verlassa voit nähdä myös esihistorialliset kalliomaalaukset. Kotisivuihin pääset tutustumaan osoitteessa https://www.verla.fi/

 Arboretum Mustila 

Arboretum Mustila on Suomen suurin ja vanhin puulajipuisto. Tällä hetkellä 120 hehtaarin puistometsässä kasvaa 100 havupuulajia, noin 200 lehtipuulajia sekä satoja erilaisia pensaita ja perennoja. Kesällä kukkivat upeat alppiruusut. 

Tähän retkipakettiin sisältyy opastettu kierros Mustilassa ja metsäpiknik. Kierroksen jälkeen ohjelmaan on varattu aikaa omatoimiselle kiertelylle patsaspuistossa, jossa on noin 100 eri taiteilijoiden moottorisahalla tekemiä taideteoksia. Voit myös siirtyä viinipuotiin ostoksille tai tehdä molemmat, sillä kaikki kohteet ovat ns. samassa pihapiirissä.  Mustilan kotisivut ovat osoitteessa http://www.mustila.fi/

Vanhan tehdasalueen Taideruukki – kauneutta ja luovuutta kaikille aisteille 

Taideruukki sijaitsee vanhalla Kymin Ruukin tehdasalueella Kuusankoskella, Kymijoen varressa. Kauniiden vanhojen tehdasrakennusten ympäröimässä Taideruukissa virtaa luovuus ja kulttuuri on monipuolisesti läsnä sen toimijoiden, tapahtumien ja näyttelyiden sekä puotien kautta. 

Tähän retkipakettiin sisältyy opastettu kävelykierros Koskenrannan huvila-alueella, lounas Kymin Huvilalla sekä taidenäyttely Galleria Padossa sekä kiertelyä puodeissa. 
Lisää tietoa paikasta löydät https://taideruukki.fi/


Kaikkien ohjelmien hintaan 45€/hlö sisältyy kuljetukset, ruokailut sekä opastus kohteessa.
Bussikuljetukseen pääset kyytiin Lumon Areenalta, Hotelli Scandicilta sekä Hotelli Vaakunalta.


Sivun kuvat Talenttimagneetti (EAKR) -kuvapankki 2021